Primaria Prisacani - judetul Iasi » Telefon: 0232 295.858 » Program de lucru: Luni-Joi 8-16, Vineri 8-14 » Audiente: Luni 8-12

Stema comunei Prisacani

Stema comunei Prisacani
Descrierea stemei:
Scut antic avand, in camp rosu, o albina de aur inconjurata de trei stupi din acelasi metal (2x1); un sef undat, negru, incarcat cu trei lacrimi de argint si bordat de un filet din acelasi metal. Scutul este trimbrat de o coroana murala, de argint, cu un turn crenelat.

Semnificatia stemei:
Albina si stupii alcatuiesc „stema vorbitoare" a comunei Prisacani, fiind o transpunere heraldica directa a denumirii acesteia („o prisaca"). Elementele componente evoca o veche indeletnicire a localnicilor, comuna aflandu-se, in trecut, in principala zona apicola a Moldovei, din vechea Braniste domneasca. Cei trei stupi arata si faptul ca aceasta comuna este compusa din trei sate. Lacrimile, asezate in campul negru undat, amintesc de vicisitudinile istoriei, care au facut ca raul Prut, de-a lungul caruia se afla amplasata comuna Prisacani, sa devina granita intre romani. Coroana murala cu un singur turn semnifica faptul ca localitatea are rangul de comuna.

Foto

Stema comunei Prisacani