Primaria Prisacani - judetul Iasi » Telefon: 0232 295.858 » Program de lucru: Luni-Joi 8-16, Vineri 8-14 » Audiente: Luni 8-12

Prezentarea Comunei Prisacani

Imagine cu Primaria Prisacani
Cu o suprafata de peste 60 km²,situata in partea de sud-est a judetului Iasi, la circa 30 de km de acesta, comuna Prisacani se invecineaza la:

nord - comuna Tutora;
sud - comuna Grozesti;
est - Republica Moldova;
vest - comunele Comarna si Costuleni;

si este strabatuta de doua cursuri de apa, Jijia la vest si raul Prut la est.

Denumirea comunei vine de la toponimicul Prisaca, avand in vedere faptul ca in jurul anului 1800 mitropolitul Moldovei Veniamin Costache, detinea aici o Prisaca de stupi.

Fiind o comuna de granita, din estul tarii, localitatea se confrunta cu problemele specifice zonei:

situatie economica slab dezvoltata;
singura activitate din zona este agricultura si cresterea animalelor;
situatie sociala grea - exista un numar mare de familii defavorizate, datorita lipsei terenurilor si a posibilitatilor financiare scazute;
activitatile culturale si sportive se limiteaza la biblioteca si reactivarea echipei de fotbal.

Numarul total al locuitorilor este de 3.756, repartizati în trei sate: Prisacani, Macaresti si Moreni, Prisacani fiind satul de resedinta a comunei cu un numar de 1.960 de locuitori, restul locuind în cele doua sate ale comunei.

Invatamantul este asigurat intr-un numar de patru scoli si trei gradinite unde cei peste 450 de elevi isi desfasoara activitatea sub indrumarea unui numar de 35 de cadre didactice.

Asistenta sanitara este asigurata prin trei medici, doi generalisti si un stomatolog si doua asistente medicale.

In speranta ca, fiind o localitate de granita, va starneste curiozitatea, va invitam sa gustati din ospitalitatea noastra proverbiala.

Foto

Imagine cu Primaria Prisacani